Het beestje moet een naam hebben

Bedrijfsnaam kiezen

Het bedrijf moet een naam hebben. Je bedrijfs- of merknaam is de eerste en belangrijks uiting van je bedrijf of business. Je wilt graag ‘’merk-waardig’’ zijn. Een paar synoniemen voor merkwaardig: belangrijk, bijzonder, buitengewoon, eigenaardig, fenomenaal, gedenkwaardig, (gek), interessant, ongewoon.

 

Let op: Een belangrijk doel van een handelsnaam is dat je je ermee onderscheidt van de concurrentie. Daarbij is het van belang dat de naam van je bedrijf en eventueel de naam van je product(en) voldoende onderscheid biedt tegenover anderen en je klant. Anders gezegd, je klant moet kunnen weten dat hij zaken met jou doet en niet met je concurrentie. Ook mogelijke schade of verwarring dient te worden voorkomen. Het kan zijn dat de rechter je in zo’n geval dwingt om je handelsnaam te wijzigen. Denk dus bij de start goed na over je handelsnaam, achteraf wijzigen kan zeer kostbaar zijn. 

 

Wil je in de bedrijfsnaam iets van je eigen (achter)naam zitten? Wil je in de naam je product of dienst verwoord zien? Of ga je voor creatief? Een fantasienaam? Internationaal?

Weet je het even niet? Op het internet zijn honderden naam-generatoren te vinden. Niet allemaal bijster origineel maar mogelijk kun je inspiratie opdoen. Ook familie en vrienden kunnen je gevraagd en ongevraagd overspoelen met adviezen. Tip: Geniet van je zoektocht en blijf vooral dicht bij jezelf en ‘’merkwaardig’’ voor je klanten.

En hoezo: Buro Teckel?

In de zoektocht naar een goede naam voor het bureau heb ik eerst gekeken waar mijn klanten behoefte aan hebben. Waar willen ze mee geholpen worden? Wat vinden ze belangrijk? Wat maakt ze blij?  

 

En vervolgens heb ik ook gekeken naar de stijl, de associaties, de juiste lading en voldoende onderscheidend vermogen. Eerst maar eens een aantal kernwoorden opschrijven.

 

Tot mijn verrassing hoort creatief (vindingrijk), betrouwbaar, enthousiast, werklust en nieuwsgierig bij het hondenras Teckel. 

 

Teckel

Bureau Tekel 

Buro Teckel

Het klinkt lekker. 

 

Even checken: Het is bijzonder, buitengewoon, eigenaardig, interessant, ongewoon.

Bestaat er al een buro teckel? Volgens de kamer van koophandel niet. Is de domeinnaam www.buroteckel.nl nog vrij? Check! Die is nog vrij!

Het beestje heeft een naam gekregen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0